Най-Instagramable Местата в София 

12 април 2022

Булевард Витоша

Главната търговска улица в София е с прекрасен изглед към Витоша . Наред със стилните магазини , през пролетните и летните дни улицата е оживена от множеството посетители на кафенета и бистрата на открито

Ретро трамваи

Задължително трябва да разгледате града , като се повозите в жълтите и зелените трамваи и да си направите Instagram снимка . Те са били част от градския транспорт на София още през далечната 1935 г.

Храм-паметник „Свети Александър Невски”

Това е един от най-големите източно - православни храмове в света, любимо място за всички столичани и гости на София и величествен декор за много събития

Ларго Сердика

Откритият през 2010 г. , при строителните работи по изграждането на софийското метро, римски комплекс „ Древна Сердика” , предсатвлява едно интригуващо място за снимки.

Архитектурният комплекс е реставриран под модерен стъклен покрив , като се създава приятното усещане за симбиоза между древност и съвременност .

Народен Театър „Иван Вазов

Народният Театър „Иван Вазов“ е сред любимите места за снимки в София на повечето ‘’Instagram addicts’’, преди всичко с прекрасната архитектура и спомените за романтичните нощи прекарани около фонтана пред театъра.

Сградата е величествена 40 метра постройка в австрийски стил от 1904 г , с поразителна червена фасада с шест мраморни колони с класически римски фигури. Сградата е бомбардирана по време на Втората световна война, но е реновирана за да възвърне предишната си величествена осанка.

Регионален исторически музей на София

Регионалният исторически музей на София е смятан за една от най-красивите сгради в града. Сградата е бивша баня, а сега e превърната в музей. Това е мястото за страхотни Instagram снимки, тъй като ще имате възможността да съчетаете карсивата шарена каменна зидария на сградата, фонтана пред сградата и буйната растителност наоколо.

Хотел Kitchen59

Това е повече от хотел, това е новото тренди instagramable място в София! Разчупеният и нестандартен дизайн на мястото те предизвиква да експериментираш , да се забавляваш и да създадеш неочаквани спомени и снимки! Там ще се срещнеш с готини хора, ще усетиш страстта към храната и ще имаш незабравими преживявания. Ако искате да си направите някоя щура и стилна снимка, то това значи, че сте попаднали на правилното място.

Ето и още няколко готини местенца където може да си направите готини снимки:

MADE IN HOME
Националната художествена галерия
Ботаническа градина
Зоо парка