Търсите готин басейн в София?

06 юли 2022

Слънцето е жизненоважно за нашето съществуване. Естествената му светлина допринася позитивно за нашето здраве и благополучие, като помага за регулирането на естествените ритми на нашето тяло. Може би сте чували, че прекомерното излагане на слънчева светлина може да навреди на кожата ви, но знаете ли, че честото и умерено излагане на топлите слънчеви лъчи може да бъде доста полезно?

Може да излекува множество кожни заболявания и да помогне за повдигане на тонуса и настроението Ви. Излагането на слънчеви лъчи, наричано още слънчева терапия, се използва от древни времена .Слънчевата терапия е естествен начин за лечение на различни здравословни проблеми. Тя помага да се регулира производството на мелатонин в тялото, което е необходимо за поддържане на циркадните ритми на тялото. Мелатонинът е основен хормон, освободен от епифизната жлеза на нашия мозък. Този хормон регулира цикъла сън-будност. Производството на мелатонин се влияе от интензивността на слънчевата светлина. Увеличава се през нощта и намалява през деня.Терапията със слънчеви бани помага за поддържане на хормоналното ниво и предпазва от разстройства. Установено, че намаляването на излагането на слънчева светлина може да развие физически и психологически разстройства. Излагането на слънце не означава изгаряне на кожата Ви. Просто трябва да се излагате на слънчевите лъчи по здравословен начин. Лишаването от здравословни слънчеви бани може също да причини дефицит на витамин D в организма.

Имаме хубава новина! Открихме нашия басейн на покрива на хотел Kitchen59 и вече можете да се насладите на уникалната гледка към Витоша, да се порадвате на слънчевите лъчи, да се разхладите в басейна и да се хидратирате с чаша свеж коктейл !

Заповядайте за една слънчева терапия между 9:00 и 18:00ч.