Пролетни забавления в София?

21 March 2022

🌸В София е много приятно през пролетта!

🌸София е град за разходки , особено и щом времето ☀️стане по-топло🔥. Ето ги и нашите предложения как да си прекарате добре през пролетните месеци март, април и май:

🔸Разходете се пеша из града и разгледайте основните забележителности 🔸

Особено през този сезон това е едно от най-добрите неща за правене в София. Основните забележителности в София са концентрирани на едно място и могат да бъдат разгледани с пешеходна разходка – Църквата Александър Невски, Националната художествена галерия и етнографския музей, Археологическия музей, ,останките на древна 😇 Сердика и Средец, музея на София и много други.

🔸Барове и ресторанти на открито🔸

София има изобилие от барове и ресторанти на открито, на които да се насладите по време на вашето пътуване. Но, не пропускайте да посетите и нашия ресторант Таланти и Rooftop бар. Kitchen59 предлага модерен и просторен 360 градусов бар с тераса и басейн с релаксираща атмосфера, с изглед към планината. Тук е идеалното място за отдих 😍след напрегнатия работен ден или след дълга разходка из центъра на София. Заповядайте на по коктейл с приятели. А ако огладнеете няма грижи, в нашия ресторант Таланти ще намерите вкусни специалитети от новото свежо пролетно меню.

🔸Разходки в софийските паркове 🔸

Както сигурно вече сте забелязали София е зелен град и предлага голямо разнообразие за всеки, който желае да е по-близко до природата .В централната част на града Ви препоръчваме да се разходите в Борисовата градина, парка Заимов или Докторската градина, а ако искате да видите нещо уникално, то непременно посетете Парк Камбаните, където ще видите едниствения в света монумент с уникални камбани от цял свят. Приятни за разходка🌄 са Южния парк, Ботаническата🌿 градина и Зоо парка.

🔸Пролетта е време за изкуство и култура🔸

Пролетният културен афиш на София е много богат. Непременно разгледайте програмата на Националната опера и балет, Музикалния🎼 театър, Национален Дворец на Културата , зала България и много други и сме сигурни, че ще си изберете и посетите интересен спектакъл или театрална постановка. Вижте всички актуални събития в града тук—> https://programata.bg/?l=2